ISO-conformiteit

Uitdagingen

Wanneer u medicijnen ontwikkelt, produceert of bereidt, medische apparatuur, elektronica, optica of andere gevoelige producten vervaardigt, is een goede kwaliteit van de lucht essentieel om technische reinheid en kwaliteit te garanderen. Deeltjes in de lucht kunnen gevoelige producten en apparatuur verontreinigen en moeten tot een minimum worden beperkt. Gevaarlijke medicijnen en vluchtige ingrediënten in poedervorm kunnen zowel op korte als op lange termijn schade berokkenen aan het personeel dat ermee omgaat. Statische elektriciteit en elektromagnetische interferentie zijn uitdagingen als het gaat om de productie van elektronica. Een ISO-geclassificeerde cleanroom biedt een oplossing voor al deze uitdagingen.

Loading...

Toepassingsgebieden

ISO-cleanrooms zijn geclassificeerd vanaf ISO-klasse 1 tot ISO-klasse 9 volgens de ISO 14644-normen, waarbij ISO-klasse 1 de meest schone is. De classificaties regelen het maximale aantal deeltjes in de lucht voor verschillende deeltjesgroottes en aanbevolen snelheden voor luchtverversing. Zo mogen alleen robots werken in cleanrooms die geclassificeerd zijn van ISO-klasse 1 tot ISO-klasse 4, vanwege de strenge eisen voor het vrijkomen van deeltjes. Productie-industrieën, waar elektronica, optica en andere gevoelige processen plaatsvinden, wordt meestal aanbevolen om een cleanroom van ISO-klasse 5 tot ISO-klasse 7 te hebben. Onderzoeksfaciliteiten voor biowetenschappen, productielocaties voor geneesmiddelen en bereidingsapotheken, gebruiken over het algemeen ook cleanrooms van ISO-klasse 5 tot ISO-klasse 7.

Loading...
Loading...

Oplossingen

De QleanSpace is een vrijstaande room-in-a-room cleanroomoplossing die een gecontroleerde omgeving garandeert. We bieden een aanpasbare oplossing om te voldoen aan uw specifieke behoeften op het gebied van ISO-classificatie, grootte van de ruimte en andere vereisten. De QleanSpace kan in de meeste omgevingen worden geïnstalleerd, vaak onafhankelijk van ventilatie. Het apparaat maakt gebruik van meerdere onafhankelijke en redundante HEPA 14-ventilatorfilters en luchtsluizen om positieve of negatieve druk te genereren, en het monitoringsysteem regelt het gehalte deeltjes, luchtstroom, luchtvochtigheid en luchtdruk. Bovendien maakt het gebruik van niet-organische materialen met gladde oppervlakken en hoeken die voldoen aan de strengste eisen voor het vrijgeven van deeltjes, wat zorgt voor gemakkelijk schoonmaken. Bij de cleanroom krijgt u projectmanagement, installatie en een functionele garantie meegeleverd zodat u een probleemloze oplossing krijgt. Functiecontrole, preventieve service en regelmatig onderhoud helpen u om de door u gewenste ISO-classificatie te behouden.

contolled

Gecontroleerde omgeving

Gegarandeerde kwaliteit van producten

Probleemloze oplossing

Kleiner risico

Aanbevolen producten

QleanAir QleanSpace cleanroom
QleanAir QleanSpace cleanroom

QleanAir QleanSpace ISO

Our customizable and flexible turnkey cleanroom can be constructed in accordance with the ISO classification needed.

QleanAir QleanSpace cleanroom
QleanAir QleanSpace cleanroom

QleanAir QleanSpace GMP

Our customizable and flexible turnkey cleanroom can be constructed in accordance with GMP standards.