Pollen

Uitdagingen

Pollendeeltjes van bomen en gras zijn op het noordelijk halfrond van ongeveer februari tot september in de lucht aanwezig. Veel mensen reageren met griepachtige symptomen zoals tranende ogen, een verstopte of loopneus en niezen. Een algemeen gevoel van ziekte en vermoeidheid dat, indien onbehandeld, kan leiden tot astma. Volgens Eumetnet wordt 15-40% van de Europese bevolking getroffen door pollenallergie en astma en de directe en indirecte kosten hiervan worden geschat op 50 tot 150 miljard euro per jaar. Slechte binnenlucht verergert de problemen, en tot overmaat van ramp hopen pollen en andere verontreinigende stoffen zich op in de binnenlucht. Volgens de Europese Commissie is de binnenlucht vaak tot 50 keer meer vervuild dan de buitenlucht. Gelukkig hebben we daar oplossingen voor.

Loading...

Toepassingsgebieden

Volgens een Zweeds onderzoek van Åslög Dahl kan de productiviteit als gevolg van pollenallergie met 25-40% dalen bij de zwaarst getroffen personen. Volgens een studie van Samantha Walker onder tieners in het Verenigd Koninkrijk heeft seizoensgebonden allergie een nadelige invloed op de examenprestaties. Daarom raden wij u aan de binnenlucht in uw organisatie te testen en te controleren. Gewoonlijk helpen wij kantoren, congrescentra, scholen, ziekenhuizen en zorginstellingen om specifiek het pollenprobleem aan te pakken.

Gezondheidszorg
Kantoren, conferenties en scholen
Loading...
Loading...

Oplossingen

De FS 30 Standard en FS 70 Standard zijn goed uitgerust om het gehalte pollen en andere verontreinigende stoffen in de lucht te verlagen. De FS 30 Standard heeft een kleine voetafdruk en is geschikt voor ruimtes tot 100 m². De FS 70 Standard wordt aanbevolen voor ruimtes tot 260 m². Beide hebben zeer lage geluidsniveaus om de concentratie van de leerlingen of werknemers niet te verstoren. De voordelen van schonere lucht zijn legio. Zowel op korte als op lange termijn zullen de gezondheid en de productiviteit verbeteren terwijl het ziekteverzuim daalt. Het pand zal comfortabeler, schoner en aantrekkelijker zijn.

Minder pollen in de lucht

Gezonder, productiever personeel

Minder ziekteverzuim

Aantrekkelijke werkplek

Aanbevolen producten

QleanAir FS 30 Standard

Stille en efficiënte luchtreiniger die weinig plaats in beslag neemt. Geschikt voor ruimtes tot 130 m².

QleanAir FS 70 Standard

Een veelzijdige en efficiënte luchtreiniger voor verscheidene toepassingen. Geschikt voor ruimtes tot 250 m².