Indoor tabaksrook

Uitdagingen

Op vrijwel alle bedrijven en werkplekken zijn rokers te vinden. In veel gevallen brengt binnenshuis roken verschillende uitdagingen met zich mee die moeten worden aangepakt. Veel organisaties hebben een rookverbod ingevoerd, een rookruimte gecreëerd of rookzones aangewezen. Dat is echter geen volledige oplossing voor het probleem: het risico dat niet-rokers worden blootgesteld aan het gevaarlijke meeroken. Zonder een goede, goed functionerende oplossing kan tabaksrook zich snel door het gebouw verspreiden. Bovendien kunnen tabaksrook en sigarettenpeuken beide geurproblemen veroorzaken in een gebouw, waardoor de omgeving ongezond en onaangenaam wordt. Een andere uitdaging is dat het in veel gevallen moeilijk en tijdrovend kan zijn voor rokers om naar de aangewezen rookruimtes te gaan. Op sommige locaties, zoals luchthavens, is het om veiligheidsredenen zelfs niet mogelijk om in de aangewezen openluchtrookzones te komen.

Loading...

Toepassingsgebieden

Echte bescherming bieden aan niet-rokers is een uitdaging voor een groot aantal verschillende bedrijven, waaronder kantoren, hotels, congrescentra, productielocaties, transportbedrijven, magazijnen, logistieke centra, zorginstellingen en zwaarbeveiligde inrichtingen.

Veilige rookoplossingen zijn in bepaalde gebouwen soms moeilijk te vinden, wat leidt tot ongepast roken binnenshuis dat brandgevaar kan veroorzaken. Dit kan er ook toe leiden dat rook en geuren zich door het gebouw verspreiden, waardoor de omgeving minder aangenaam wordt. Nog belangrijker is dat anderen worden blootgesteld aan het gevaarlijke meeroken, dat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. In zorginstellingen en zwaarbeveiligde inrichtingen werkt het personeel vaak in de buurt van patiënten of gedetineerden die roken, waardoor het risico dat zij te maken hebben met de gevolgen van meeroken, nog groter wordt. In magazijnen, logistieke centra, kantoren en andere werkplekken waar rokers soms ver moeten lopen om bij de aangewezen rookruimtes te komen, duren de rookpauzes vaak onnodig lang, waardoor de productiviteit van de werknemers daalt.

Transport en luchthavens
Kantoren, conferenties en scholen
Hotels, casino’s en restaurants
Gezondheidszorg
Winkelcentra
High security en instellingen
Productie-industrie
Offshore
Logistiek en magazijnen
Loading...
Loading...

Oplossingen

Daarom is er een oplossing nodig om niet-rokers te beschermen, en het is de verantwoordelijkheid van het managementteam van uw organisatie om die in te voeren. Door gebruik te maken van onze rookcabines die de verspreiding van rook en de bijbehorende geuren tegengaan, kunt u bovenstaande problemen oplossen en de sociale omgeving van uw bedrijf drastisch verbeteren. Dit betekent dat zowel rokers als niet-rokers op dezelfde plaats kunnen werken en met elkaar kunnen omgaan alsof niemand rookt.

Onze cabines zijn ook uitgerust met ons unieke brandveilige asverwerkingssysteem dat helpt om elk probleem in verband met sigarettenpeuken en as in het gebouw te elimineren, en tegelijkertijd de slechte geur binnenshuis te verwijderen. De rookcabines kunnen er ook voor zorgen dat de rookpauzes korter duren, wat de productiviteit van de werknemers verhoogt. Al onze cabines worden regelmatig onderhouden en kunnen veilig enkele duizenden sigaretten verwerken tussen twee onderhoudsbeurten in.

Gezondere binnenlucht

Toegenomen productiviteit

Verbeterde sociale omgeving

Aangename omgeving voor personeel en gasten

Aanbevolen producten

QleanAir SF 4000 X

Een ruimtebesparende en toch ruime rookcabine, geschikt voor maximaal vier personen.

QleanAir S 60

Grote rookoplossing voor uw werknemers

QleanAir SF Slim

Hoge filtratiecapaciteit voor rookruimtes.

QleanAir FS 10 Carbon

Aan plafond gemonteerd en efficiënt tegen rook, geuren en gassen.