Vervuiling buitenshuis

Uitdagingen

Luchtverontreiniging is ‘s werelds tweede belangrijkste doodsoorzaak door niet-overdraagbare ziekten, en verontreiniging buitenshuis is een groot deel van het probleem. Verkeersdampen, industriële emissies, bijproducten van verbranding en pollen zijn allemaal verontreinigende stoffen die op korte en lange termijn gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken, van astma tot vroegtijdig overlijden. Verontreinigde buitenlucht komt onze werkplaatsen, woningen en andere voorzieningen binnen via openstaande deuren en ramen of via het ventilatiesysteem. Zonder een goede luchtreiniging hopen deze verontreinigende stoffen zich op en hebben ze een negatief effect op de mensen die binnen verblijven. Volgens de Europese Unie is de binnenlucht vaak tot 50 keer meer verontreinigd dan de buitenlucht. Met de juiste luchtreinigingsoplossingen voor uw bedrijf kunt u echter een veiliger en gezonder binnenklimaat creëren.

Loading...

Toepassingsgebieden

De meeste bedrijven en instellingen worstelen in verschillende mate met problemen met de kwaliteit van de lucht die verband houden met vervuiling buitenshuis. Verontreinigende stoffen in de buitenlucht, zoals verkeersdampen, industriële emissies, bijproducten van de verbranding en stuifmeel, verspreiden zich in de gebouwen door lekken in de constructie, open ramen, laadruimtes en het ventilatiesysteem, en verontreinigen zo de binnenlucht. In feite is de binnenlucht vaak tot 50 keer meer verontreinigd dan de buitenlucht, volgens de Europese Unie, ERK-rapport nr. 23. Dit vergroot weer het risico dat de mensen die in het gebouw verblijven ernstige gezondheidsproblemen krijgen. Voor veel bedrijven betekent dit ook meer ziekteverzuim en verminderde productiviteit. Een slechte kwaliteit van de lucht kan met andere woorden op lange termijn negatieve effecten hebben op zowel de mensen die in het gebouw verblijven als op het bedrijf zelf.

Loading...
Loading...

Oplossingen

Om de kwaliteit van de lucht in dit soort gebouwen te verbeteren en het risico te verminderen dat vervuiling uit de buitenlucht de binnenlucht verontreinigt, raden we de QleanAir FS 30, QleanAir FS 70 of QleanAir FS 90 aan, afhankelijk van de specifieke behoeften van uw bedrijf. Onze luchtreinigingsunits maken gebruik van meertraps mechanische filtratie en gecontroleerde luchtstroom om een efficiënte luchtreiniging in de loop van de tijd te garanderen. De apparaten werken onafhankelijk van het ventilatiesysteem en maken gebruik van een standaard stopcontact en kunnen indien nodig gemakkelijk worden verplaatst dankzij de wielen. Door een van deze luchtreinigingsapparaten te gebruiken, kunt u de kwaliteit van de binnenlucht in uw gebouwen verbeteren en zorgen voor een schonere, veiligere en gezondere omgeving voor iedereen.

Powerful efficient icon

Schonere en gezondere binnenlucht

Gezonder
personeel

Minder
ziekteverzuim

Aantrekkelijke
werkplek

Aanbevolen producten

QleanAir FS 30 Standard

Stille en efficiënte luchtreiniger die weinig plaats in beslag neemt. Geschikt voor ruimtes tot 130 m².

QleanAir FS 70 Standard

Een veelzijdige en efficiënte luchtreiniger voor verscheidene toepassingen. Geschikt voor ruimtes tot 250 m².

QleanAir FS 90 Standard

Een krachtige luchtreiniger voor grootschalige klussen. Geschikt voor ruimtes groter dan 250 m².

QleanAir FS 30 Carbon

Grote capaciteit voor gassen en geuren en neemt weinig ruimte in beslag