Gezondheidszorg

Binnen de zorgsector, zoals ziekenhuizen, gezondheidscentra, ouderenzorg en palliatieve zorg, zijn er veel uitdagingen op het gebied van luchtkwaliteit. Om natuurlijke redenen wordt u in deze gebouwen blootgesteld aan hoge hoeveelheden virussen en bacteriën in de lucht. Er kunnen onaangename geuren optreden. U kunt ook uw eigen medicijnen bereiden, een proces met risico op kruisbesmetting tussen producten, wat ook gevaarlijk is voor het personeel. En er zijn rokers te vinden in de gezondheidszorg en zorginstellingen, onder het personeel, de patiënten en de bezoekers. We hebben oplossingen voor al deze uitdagingen in verband met de binnenlucht.

Loading...

Uitdagingen

Het hebben van hoge hoeveelheden virussen en bacteriën in de lucht is een probleem op de werkplek in de gezondheidszorg en zorginstellingen. Het kan bovendien een productiviteitsprobleem worden als veel medewerkers afwezig zijn. Voor de zwakke en oudere patiënten kan het een kwestie van leven en dood zijn wanneer ze een besmettelijke ziekte oplopen.

Veel ziekenhuizen stellen hun eigen medicijnen samen, een proces met hoge eisen aan de luchtkwaliteit om de kwaliteit en duurzaamheid van het medicijn te waarborgen en de gezondheid van patiënten en werknemers te beschermen. Er zijn ook strenge wettelijke vereisten waarmee rekening moet worden gehouden in dit proces.

Ziekenhuizen verbieden hun personeel vaak om te roken op plekken, waar ze door patiënten en bezoekers kunnen worden gezien. Als je lange afstanden moet afleggen om naar de aangewezen rookgebieden te komen, kan dat de productiviteit verlagen. Mensen buiten de ingangen laten roken staat niet erg gastvrij en is ongepast voor een zorginstelling. Het kan schadelijk zijn om patiënten te verbieden te roken als ze psychologisch kwetsbaar zijn.

Loading...
Loading...

Oplossingen

De vrijstaande luchtreinigers FS 30 HEPA en FS 70 HEPA, uitgerust met gecertificeerde HEPA 14-filtratie, zijn speciaal ontworpen om de hoeveelheden virussen in de lucht te verminderen. Ze zijn ontwikkeld tijdens de COVID-19-pandemie in nauwe samenwerking met Academisch ziekenhuis Karolinska om het personeel te beschermen en de verspreiding in intensive care-eenheden, spoedeisende hulp en wachtkamers te minimaliseren. De FS 30 HEPA en FS 70 HEPA zijn ook geschikt voor zorginstellingen voor ouderen, kantines en andere gedeelde ruimtes. In tests van derden hebben ze een filterprestatie laten zien van meer dan 99,995% deeltjesreductie. Voor kritieke toepassingen zoals de gezondheidszorg is het belangrijk om een luchtreiniger te kiezen zonder lekkage van de behuizing.

Om de uitdagingen van de bereiding van medicijnen het hoofd te bieden, raden we QleanSpace aan, onze modulaire en flexibele kant-en-klare cleanroom die een gecontroleerde omgeving binnen in de ruimte creëert. Het is afgestemd op uw wensen en voldoet aan de USP/ISO/GMP-voorschriften. Als u zeer beperkte ruimte hebt, kunnen FS 70 HEPA en FS 30 HEPA een alternatief zijn om een omgeving te creëren die in de buurt van een cleanroom komt.

We hebben ook een verscheidenheid aan rookcabines voor bezoekers en patiënten, zowel binnen als buiten.

Veiligere
omgeving

Productiever
personeel

Betere kwaliteit
van de medicijnen

Probleemloos,
geleverd as a service

The QleanAir
Difference

Wij leveren onze oplossingen probleemloos as a service. We passen de oplossing aan uw behoeften aan door metingen uit te voeren en te testen. Wij zorgen voor installatie, service, upgrades, de conformiteit met regelgeving en maken de oplossing toekomstbestendig. Wij leveren the freedom of clean air, zodat u zich kunt concentreren op wat er echt toe doet.

Aanbevolen producten

QleanAir FS 30 HEPA

HEPA filtration excellency, quiet with a small footprint.

QleanAir FS 70 HEPA

Een veelzijdige en efficiënte luchtreiniger voor verscheidene toepassingen.

QleanAir QleanSpace cleanroom
QleanAir QleanSpace cleanroom

QleanAir Qleanspace ISO

A hassle-free and freestanding cleanroom tailored for your needs.

QleanAir S 60 Safety

Een rookcabine voor maximaal zes personen met extra aandacht voor veiligheid.