Winkelcentra

Winkelcentra worstelen met verschillende uitdagingen als het gaat om de luchtkwaliteit. Ze zijn vaak overbevolkt, waardoor virussen en bacteriën zich sneller kunnen verspreiden, wat duidelijk werd tijdens de COVID-19-pandemie. Verontreinigingen uit de buitenlucht verspreiden zich vaak in winkelcentra via ingangen en laadperrons, waardoor de luchtkwaliteit binnen in het gebouw omlaag gaat. Daarnaast is er het probleem van bezoekers die buiten de ingangen roken omdat er in het winkelcentrum geen rookruimtes zijn. Dit leidt ertoe dat tabaksrook zich in het gebouw verspreidt en dat sigarettenpeuken de ingangen en de omliggende trottoirs vervuilen. Het ontbreken van rookvrije zones binnenshuis kan ook leiden tot inkomstenderving, lagere productiviteit en veiligheidsproblemen. Gelukkig zijn er goede oplossingen voor al deze uitdagingen.

Loading...

Uitdagingen

Een van de grootste luchtgerelateerde problemen waarmee winkelcentra te maken hebben is sigarettenrook. Er moet een oplossing zijn om te voorkomen dat gasten en personeel buiten de ingangen roken. Als er geen oplossing is, verspreidt de tabaksrook zich in het gebouw en worden niet-rokers blootgesteld aan meeroken, blijven er geuren hangen in en rond de ingangen en liggen er sigarettenpeuken op de grond. Dit creëert een ongezonde en onaangename omgeving voor niet-rokers en heeft een negatieve invloed op de algemene indruk van het winkelcentrum, wat op zijn beurt kan leiden tot inkomstenderving. Ook zal het niet accommoderen van rokers binnen het gebouw hoogstwaarschijnlijk leiden tot minder tijd in de commerciële ruimtes en verlies van inkomsten. Bovendien, wanneer personeel naar onhandige rookruimtes moet, worden hun rookpauzes onnodig lang, wat de productiviteit vermindert. Als zij de personeelsingang moeten gebruiken om in de aangewezen rookruimte te komen, is er ook een verhoogd veiligheidsrisico. Tijdens de COVID-19-pandemie zijn de ernstige gevolgen van slechte ventilatie zeer duidelijk naar voren gekomen. Slechte ventilatie betekent een verhoogd risico op verspreiding van bacteriën en virussen, vooral in drukke omgevingen zoals winkelcentra.

Loading...
Loading...

Oplossingen

Deze uitdagingen kunnen gemakkelijk worden opgelost met de juiste oplossing voor uw specifieke locatie. Voor de uitdagingen in verband met roken zijn er verschillende opties om uit te kiezen. Voor roken binnenshuis raden wij u aan een van onze indoor rookcabines te gebruiken, bijvoorbeeld de SF 6000 X of SF Forum. Voor een rookoplossing buitenshuis raden wij u onze Outdoor Lounge aan. Zowel de SF 6000 X als de Outdoor Lounge vangen de rook op voordat deze zich kan verspreiden, waardoor niet-rokers worden beschermd tegen meeroken. Al onze rookcabines zijn uitgerust met ons gepatenteerde brandveilige asverwerkingssysteem, dat de vervuiling door sigarettenpeuken vermindert. Voor problemen met virussen en bacteriën raden wij een van onze luchtreinigers met HEPA 14-filters aan, aangezien deze speciaal zijn ontworpen om de hoeveelheden virussen en bacteriën in de lucht te verlagen.

Gezondere lucht

Productiever personeel

Brandveilig asverwerkingssysteem

Meer tijd in commerciële gebieden

The QleanAir Difference

Wij leveren onze oplossingen probleemloos as a service. Wij zorgen voor installatie, service, upgrades, de conformiteit met regelgeving en maken de oplossing toekomstbestendig. Wij leveren the freedom of clean air, zodat u zich kunt concentreren op wat er echt toe doet.

Aanbevolen producten

QleanAir SF 6000 X

Een ruimte-efficiënte en toch ruime rokerscabine voor maximaal zes personen.

QleanAir FS 10 Carbon

Aan plafond gemonteerd en efficiënt tegen rook, geuren en gassen.

QleanAir SF Forum

Een grote rookcabine voor maximaal acht rokers, geschikt voor gebieden met veel verkeer.

QleanAir Outdoor Lounge

Een weerbestendige en stevige rookoplossing voor buiten die uw entree netjes en geurloos houdt.