Skip to content

QleanAir förser den tyska rymdindustrin med luftreningslösning

QleanAir AB (publ), premiumleverantören av lösningar för ren inomhusluft, tillkännager ett strategiskt partnerskap med det tyska rymdföretaget OHB SE. QleanAir har i samarbete med OHB SE tecknat ett kontrakt för att leverera en skräddarsydd lösning för att skapa en clean zone.

QleanAir har vunnit ett kontrakt för att utveckla en skräddarsydd clean zone. QleanAir var den enda leverantören som kunde hitta en fungerande lösning som uppfyllde de höga kraven på kvalitet, flexibilitet och kunnande.

– På QleanAir är vi mycket glada över vårt samarbete med OHB och över möjligheten att skapa en ren miljö i en så högt krävande bransch som rymdindustrin, säger Christina Lindstedt, VD, QleanAir.

Den unika och skräddarsydda lösningen är baserad på QleanAirs modulära renrumskomponenter och kommer att skapa en ren zon med högsta möjliga tekniska renhet utan att behöva bygga ett egentligt renrum. Ordervärdet är 31 K EURO och installationen är planerad till Q1 2023 senast. Detta förväntas bli den första av flera affärer.

– Vi är glada över detta strategiska samarbete med OHB som är ett viktigt bevis på vår unika uppsättning styrkor och förmågor, säger Pontus Grimberg, Vice President Sales, QleanAir Europe. Vi ser fram emot många fler spännande projekt inom detta strategiska partnerskap.

OHB SE, med huvudkontor i Bremen, är en av Europas jättar inom rymdindustrin. OHB SE har nära 3 000 anställda på 14 platser i 10 länder i Europa. Företaget utvecklar lösningar för rymd, flyg och flyg och är den tredje största rymdorganisationen i Europa.

Share This Story, Choose Your Platform!