Skip to content

QleanAir tecknar ett andra kontrakt med den tyska rymdindustrin för en ny luftreningslösning

QleanAir AB (publ), premiumleverantören av lösningar för ren inomhusluft, har tidigare tillkännagett ett strategiskt partnerskap med det tyska rymdföretaget OHB. QleanAir har nu, i samarbete med OHB tecknat ett andra kontrakt, för att leverera en skräddarsydd luftreningslösning, en så kallad clean zone.

QleanAir har vunnit ett andra kontrakt för att utveckla en skräddarsydd clean zone. QleanAir var den enda leverantören som kunde ta fram en fungerande lösning som uppfyllde de höga kraven på kvalitet, flexibilitet och kunnande.

– På QleanAir är vi mycket glada över vårt samarbete med OHB och över möjligheten att skapa en ren miljö i en bransch med så högt ställda krav som rymdindustrin, säger Bo Dolk-Petersson, Project Leader på QleanAir.

Den unika och skräddarsydda lösningen är baserad på QleanAirs modulära renrumskomponenter och kommer att skapa en ren zon med högsta möjliga tekniska renhet utan att behöva bygga ett egentligt renrum. Ordervärdet för det första projektsteget är 2 ,7 miljoner SEK och installationen är planerad till Q1 2024.

– Vi är glada över detta strategiska samarbete med OHB som är ett viktigt bevis på vår unika uppsättning styrkor och förmågor, säger Sebastian Lindström, VD på QleanAir. Vi ser fram emot fler spännande projekt inom detta strategiska partnerskap.

Share This Story, Choose Your Platform!