Skip to content

QleanAir tillkännager ytterligare en stor order från skolsektorn i Tyskland

QleanAir Holding AB (publ), premiumleverantören av lösningar för ren inomhusluft, tillkännager ytterligare en stor order från skolsektorn i Tyskland. Detta är den andra stora ordern för HEPA 14 luftrenare från samma skoldistrikt, värt cirka 4,9 MSEK.

Den nya ordern består av ett tvåårigt hyreskontrakt till ett värde av cirka 4,9 MSEK för FS 30 HEPA och FS 70 HEPA luftrenare för leverans under det första kvartalet 2021. Skoldistriktet i Rhein-Main-området skrev ett första kontrakt till ett värde av 5 MSEK som tillkännagavs den 10 december. De båda ordrarna är de största i QleanAirs historia inom segmentet Facility Solutions.

Coronapandemin har ökat medvetenheten om vikten av god kvalitet i inomhusluften i Tyskland, och den har visat på behovet av att förbättra luftkvaliteten i många skolor. På QleanAir i Tyskland är vi hedrade över att kunna bidra till en hälsosam och säker inomhusmiljö i skolorna, säger Tobias Willi, VD för QleanAir GmbH.

Den lokala regeringen i fem tyska regioner subventionerar investeringar i luftkvalitet i skolor, som ett komplement till undermålig ventilation. Luftrengöring med HEPA 14-filter minskar koncentrationen av virus, bakterier och andra föroreningar i luften och rekommenderas av Technische Universität i Berlin och tyska ECDC.

– På QleanAir är vi stolta över att kunna bidra till en säkrare miljö för organisationer som påverkas av pandemin, till exempel skolor, säger Christina Lindstedt, VD, QleanAir.

Både FS 70 HEPA och FS 30 HEPA lanserades under 2020 och är utformade för att minska nivåerna av virus, bakterier och andra farliga partiklar i luften. Enheterna är designade för miljöer med höga krav på effektiv luftrening och låga ljudnivåer, såsom vårdinrättningar, skolor och kontor.

Share This Story, Choose Your Platform!