Skip to content

QleanAir lanserar ny tyst luftrenare för kontor och offentliga miljöer för att förbättra inomhusluft i corona-tider

QleanAir Holding AB (publ) premiumleverantören av lösningar för rening av inomhusluft, meddelar att som ett resultat av covid-19, och ett kraftigt ökat behov av luftrenare, lanserar bolaget en lösning speciellt framtagen för att rena luft i kontor och offentliga miljöer. Den nya luftrenaren ska förse miljöer såsom klassrum, kontor, vård och hotell med god luftkvalitet.

Till följd av coronapandemin har vardagen förändrats drastiskt under det senaste året. Organisationer har tvingats anpassa sig till den nya situationen och ta fram nya rutiner för att säkerställa medarbetarnas hälsa och välmående.

Mot bakgrund av detta lanserar QleanAir nu sin senaste innovation, luftrenaren FS 30, specifikt framtagen för kontor och offentliga miljöer. Den nya luftrenaren ska hjälpa arbetsgivare att säkerställa medarbetarnas hälsa och välmående, genom att effektivt rena luften och öka luftflödet i lokalen. Med lanseringen vill QleanAir stötta organisationer och deras anställda när de så småningom återgår till den fysiska arbetsplatsen.

“Företag måste kunna anpassa sig efter ‘det nya normala’ för att säkerställa en trygg arbetsplats. Eftersom vi på QleanAir vill vara en del av lösningen är vi stolta över att nu lansera luftrenaren FS 30 som vi utvecklat i nära samarbete med vårdsektorn”, säger Christina Lindstedt, CEO på QleanAir.

Vi introducerar även FS30 i Japan. 

”Det här är en mycket intressant fas för QleanAir. Under många år har vi utvecklat en mycket stark kundbas i kontorssegmentet i Japan för våra Cabin Solutions. Som en del av vår tillväxtstrategi introducerar vi nu även våra professionella luftrenare inom Facility Solutions på den Japanska marknaden. Genom att erbjuda våra luftreningslösningar med HEPA 14 filtrering till kunder inom kontor och offentliga miljöer kan våra kunder erbjuda en tryggare och hälsosammare arbetsplats till sina medarbetare och reducera risken för virusspridning. FS30 är ett bra exempel på detta”, säger Christina Lindstedt, CEO, QleanAir.

Den nya luftrenaren är utrustad med HEPA 14-filter som har en filtreringsgaranti om 99,995 procent, varför det ofta används i sjukvården för att reducera virus, bakterier och andra föroreningar i luften. Dessutom är FS 30 mobil och verkar så gott som helt tyst vilket är faktorer som är avgörande i kontor och offentliga utrymmen såsom kontor, klassrum, sjukvård och mötesrum, där det ofta krävs en hög koncentrationsnivå.

På gemensamma ytor där många människor dagligen kommer och går, är det viktigt att arbetsgivaren kan säkerställa en hälsosam och trygg miljö. Och i osäkra tider som dessa, måste vi säkerställa att informationen vi tar till oss gällande luftreningen och dess påverkan är korrekt och trovärdig.

“En luftrenare kan inte eliminera viruset, men den kan stoppa viruset från att spridas vidare och öka luftkvaliteten i rummet över tid. Lösningar för luftrening borde vara en del av alla arbetsgivares strategi för att säkerställa en trygg och hälsosam arbetsplats”, säger Anders Hedström, globalt ledande expert inom luftrening och rådgivare för WHO.

QleanAir FS 30 finns nu tillgänglig för beställning och kommer främst att säljas i Europa och Japan. Alla produkter från QleanAir erbjuds till en hyr-eller köpmodell som innefattar leverans av ren och högkvalitativ luft över tid. I detta ingår funktionsgaranti samt bekvämligheter såsom installation, service och filterbyten.

Share This Story, Choose Your Platform!