Skip to content

QleanAir lanserar ny tyst och energieffektiv luftrenare som möter tuffa kvalitetskrav

QleanAir (publ) premiumleverantören av lösningar för ren inomhusluft, lanserar en ny mobil luftrenare, QleanAir FS 35. Den är utvecklad i nära dialog med vården för att möta deras högt ställda krav samt nya tuffa kvalitetskrav på luftrenare från tyska ingenjörsförbundet VDI.

Idag lanserar svenska QleanAir en ny mobil luftrenare anpassad för vårdmiljöer, skolor, kontor och andra offentliga miljöer. QleanAir FS 35 är en uppföljare till föregångaren FS 30, och är liksom den utformad i nära samarbete med vården, för att svara upp mot deras högt ställda krav på högt luftflöde, HEPA-filtrerad luft och tyst drift.

– Vi märker en ökad efterfrågan på ren luft och vill hjälpa fler att förbättra sin inomhusluftkvalitet. Därför har vi i dialog med kunder testat hur vi kan förbättra luften i olika typer av miljöer, vilket lett till att vi nu kan lansera en helt ny luftrenare, designad för att göra skillnad där det behövs som mest, säger Sebastian Lindström, VD på QleanAir.

Luftrenaren kommer i fyra olika konfigurationer anpassade för olika miljöer, bland annat en variant som snabbt fångar och degraderar virus och bakterier med hjälp av nanoteknologi.

– Varje dag kommer nya rapporter om vikten av ren luft för hälsa och kognitiv förmåga på kort och lång sikt. Och nu i trippeldemitider med corona, RS och influensa där sjukhus tvingas i stabsläge är behovet av ren luft större än någonsin, fortsätter Sebastian Lindström.

QleanAir FS 35 är en av få luftrenare på marknaden som är framtagen för att möta den nya tyska expertrekommendationen från VDI för luftrenare. Den säkerställer till exempel att luftrenaren är barnsäker samt minskar partikelnivåerna i rummet med 90% inom 30 minuter, utan störande ljudnivå eller turbulens.

Share This Story, Choose Your Platform!