Skip to content

QleanAir vinner den hittills största ordern för renrum i USA

QleanAir Holding AB (publ), premiumleverantören av nischade lösningar för rening av inomhusluft, tillkännager en order för ett nytt renrum till ett framstående amerikanskt universitetssjukhussystem. Ordern är företagets hittills största inom produktkategorin Room Solutions till ett totalt värde av USD 989 000. Dessutom har ett serviceavtal för tre år tecknats. Det nya renrummet är planerat att börja implementeras under Q1 2021.

QleanAir har fått en order för att tillhandahålla ett renrum, som uppfyller kraven från USP 797 och USP 800, till det största sjukhuset inom ett framstående universitetssjukhussystem i USA. Med cirka 1000 sjukhussängar är det ett av delstatens främsta sjukhus. Sjukhusapotekets renrum designades och byggdes för cirka 15 år sedan och behövd renoveras. Eftersom det är det enda renrummet på sjukhuset var det inte ett alternativ att stänga det och att outsourca läkemedelsberedningen skulle vara logistiskt och ekonomiskt svårt att genomföra.

Därför har QleanAir designat en flerstegsprocess för att bygga det nya renrummet inuti det befintliga renrummet för att möjliggöra fortsatt läkemedelsberedning under konstruktionstiden. Värdet på Room Solution lösningen med det nyckelfärdiga renrummet uppgår till USD 989 000. Leverans och installation planeras att påbörjas under första kvartalet 2021. Dessutom har QleanAir tecknat ett serviceavtal för tre år.

Sedan 2016 har QleanAir installerat fem modulära renrum, Room Solutions, för olika sjukhus och kliniker som ägs och drivs av samma universitetssjukhussystem i USA. Över hela USA har QleanAir renrumsinstallationer på olika sjukhus, kliniker och apotek.

Share This Story, Choose Your Platform!