Skip to content

QleanAir vinner en tredje order från Karolinska Universitetssjukhuset

QleanAir Holding AB (publ), premiumleverantören av nischade lösningar för rening av inomhusluft, har fått en tredje order från Karolinska Universitetssjukhuset. Som tidigare meddelats inleddes under utbrottet av coronapandemin ett nära samarbete med Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och Huddinge när det gäller att skydda personalen på intensivvårdsavdelningen. I början på december förnyades samarbetet med en andra order, och under fredagen lades den tredje ordern.

QleanAir mottog under fredagen den 18 december en tredje order om 15 enheter av den nya FS30 för leverans till Karolinska Universitetssjukhuset i december och januari. I samband med utbrottet av Covid-19 behövde Karolinska Universitetssjukhuset fristående luftrenare som ett komplement till skyddsutrustning och ventilation. QleanAir Scandinavia valdes som samarbetspartner eftersom våra lösningar uppfyller sjukhusets höga krav på effektiv luftrening med certifierat HEPA 14-filter och tyst drift. Under våren installerades 63 enheter på flera intensivvårdsavdelningar på Karolinska i Solna och Huddinge. Under den andra vågen av coronapandemin har IVA fyllts på nytt med ett stort antal covid-19-patienter. Samarbetet med QleanAir förnyades i början av december då ytterligare 14 enheter beställdes, både av FS 70 HEPA-modellen och den nya FS 30 HEPA.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas främsta universitetssjukhus och leder utvecklingen av medicinska genombrott tillsammans med Karolinska Institutet, ett av världens ledande medicinska universitet.

Share This Story, Choose Your Platform!