Skip to content

QleanAir vinner första ordern från vårdsektorn i Tyskland

QleanAir Holding AB (publ), den nischade premiumleverantören av lösningar för ren inomhusluft, tillkännager sin första beställning från sjukvårdssektorn i Tyskland. Sjukhuset i regionen Hersfeld-Rotenburg kommer att använda luftrenarna på intensivvårdsavdelningen för att skydda personalen från virus, bakterier och andra farliga partiklar i luften.

QleanAir har ett starkt fotfäste på den tyska marknaden inom logistik- och produktion och rapporterade nyligen sin första kund inom skolbranschen. Nu tillkännages den första kunden inom vårdsektorn. Kontraktet är på tre år för tre FS 70 HEPA-luftrenare som ska placeras på intensivvårdsavdelningen på ett sjukhus i regionen Hersfeld-Rotenburg.

”Sjukhusen är under stort tryck från Covid-19 situationen, särskilt på intensivvårdsavdelningarna. Vi är glada över att kunna bidra till att skydda IVA-personalen under denna svåra tid”, säger Tobias Willi, VD för QleanAir GmbH.

QleanAir Scandinavia tillkännagav nyligen ett stort samarbete med Karolinska universitetssjukhuset i Solna och Huddinge, Sverige, om över 77 luftrenare till flera intensivvårdsavdelningar.

Fristående luftreningslösningar är ett effektivt komplement till skyddsutrustning och ventilation och rekommenderas av tyska ECDC och Technische Universität i Berlin.

Luftrenaren FS 70 HEPA lanserades under 2020 och är utformad för att minska nivåerna av virus, bakterier och andra farliga partiklar i luften effektivt och tyst på vårdinrättningar, skolor och kontor.

Share This Story, Choose Your Platform!